מחשבות מהפכניות על שוק העבודה – פרק 2

ממש כמה ימים לפני ערב ראש השנה, נפגשתי עם Ori Turkia Shelas ו Sharon Rabi לדון במיזם שלנו על עתיד שוק העבודה.

תקציר הפרקים הקודמים – לפני מספר חודשים כתבתי פוסט שהפך להיות ויראלי, שהעלה את השאלה הבאה –
בהנחה ששוק העבודה הנוכחי תוכנן על ידי גברים בשנות החמישים של המאה הקודמת, שתפקידם היה לפרנס בעוד שתפקיד נשותיהם היה לתחזק בית ולגדל ילדים, וזה מה שהגדיר כיצד נראה יום העבודה של הגברים, וההשלכות הנובעות ממנו על הנשים (למשל תלות כלכלית מוחלטת במפרנס) איך היה נראה שוק העבודה היום, לו נשים השואפות למקסם הן את גידול הילדים והן את הקריירה שלהן היו אלו שקובעות כיצד נראה יום העבודה מבחינת היקף השעות והציפיות?
כדי לנסות לתת תשובה על שאלה זו, ביקשתי מנשים הקוראות את הפוסט להגיד לי, לו יכלו לקבוע – מה מספר השעות האופטימליות שהיו רוצות לעבוד? התגובות לא אחרו לבוא, הן מנשים המשלבות ילדים וקריירה, הן מנשים ללא ילדים והן מגברים שביקשו כולם את הזכות להשתתף במשאל. התוצאות היו מרתקות:
300 נשים וגברים ענו על הסקר (הרוב הגדול נשים). 46.7% מעדיף לעבוד 6 שעות 17% היה מעדיף לעבוד 5 שעות ביום, 12.7% מעדיפות לעבוד 7 שעות ביום ורק 2.7% מעדיפות לעבוד 8 שעות.
בפגישה הקודמת שלנו הבנו שהשאלה שלנו אינה רלוונטית רק לנשים. השאלה שלנו הרבה יותר רחבה. איך לתכנן את שוק העבודה כך שיאפשר בו זמנית איזון עבודה ושאר הפעילויות הכוללות גם טיפול בבית וגם פעילויות פנאי? במקביל איך להתייחס מחדש לעבודות הבית הנקראות היום העבודות השקופות שאינן נכנסות לסטטיסטיקה של שעות עבודה וייצור?
בפגישה הנוכחית דנו בתכלס. מה אנחנו רוצות להשיג? מה אנחנו רוצות לייצר?
החלטנו מספר החלטות –
אנחנו רוצות לחקור מספר נושאים: פערי שכר וקידום בין נשים וגברים, העבודות השקופות, שעות עבודה אופטימליות, ולבדוק כיצד מתייחסת לזה הספרות הכלכלית, המשפטית והפסיכולוגית, ולנתח את התמריצים שיניעו את שוק העבודה למקום שיביא בו זמנית יותר אושר יחד עם ייצור יעיל וחיוני של מוצרים לכל שחקניו, העובדים והעובדות, המעסיקים והמעסיקות, וכל מי שמושפע משחקנים אלו דהיינו המשפחות והמדינה כולה.
אנחנו רוצות לראיין את השחקנים השונים בשוק העבודה במטרה לייצר תוצרים פרקטיים שיוכלו לשמש את כל השחקנים.יות בשוק העבודה.
לגבי רגולציה – יתכן שממחקרנו יעלה צורך ברגולציה חדשה. איני יודעת אם כן או לא, אבל לא נשכח את הרגולציה בסיפור הכללי.
מעניין אתכן.ם לשמוע עוד על התהליך שלנו? רשמו אני בתגובות ונמשיך לעדכן. נשמח לתובנות ומחשבות שלכן.ם, תייגו אנשים שזה מעניין אותן.ם.

אם תרצו לקבל עדכונים במייל אנא הרשמו כאן: https://forms.gle/HQJKEku8S6u7D4uF8

מאמרים נוספים שכתבתי: