סדנה ממוקדת שפותחה ע"י ד"ר יעל הדס, ראשת התכניות הבינלאומיות בכלכלה באוניברסיטת רייכמן, במיוחד עבור צעירים שמתחילים את חייהם הכלכליים ורוצים לדעת גם איך להתנהל ביום יום וגם איך לחסוך ולהשקיע לעתיד.
ארבעה מפגשי זום בימי שני:
14, 21, 28 לאוקטובר וה-4 לנובמבר | בשעה 19:00 -20:30
אם עניתם בחיוב על כל השאלות האלו, אז כנראה שאתם מאוד רוצים להבין אבל צריכים לקבל הכשרה בסיסית. את ההכשרה הזאת בניתי במיוחד בסדנה הזאת עבורכם.
1
איך לתעד את הכספים שלכם ולייעד כספים לחיסכון והשקעה
מה זה בורסה ואיך היא עובדת
מה הן מניות ואגרות חוב, איך משתמשים בהן להשקעות
מכשירים פיננסים כגון קרן פנסיה וקרן השתלמות
5
כלי חיסכון והשקעה לטווח הבינוני
קופת גמל להשקעה והשקעה במדדים
כלי חיסכון לטווח ארוך
הטיות פסיכולוגיות שמפריעות בהשקעות
עלות התוכן המלא: 250 ש"ח
הקלטות הסדנה יהיו זמינות למשתתפים באזור סגור באתר למשך 6 חודשים
ארבעה מפגשים בזום בתאריכים: 14, 21, 28 לאוקטובר וה 4 לנובמבר
בשעה 19:00 -20:30
הצהרת הגבלת אחריות: אין לראות בקורס המלצת השקעה, שכן המלצת השקעה ניתנת על ידי בעל.ת רישיון ייעוץ באופן המותאם למצב הפיננסי האישי והעדפות הסיכון. בסדנה זו אני מלמדת מושגים בסיסיים – שפה שתשמש אתכם כשתקבלו עצות מיועצי פנסיה והשקעות מורשים.
ד"ר יעל הדס, ראשת התכניות לכלכלה בבית הספר הבינלאומי באוניברסיטת רייכמן, מנהלת הוצאת הספרים שוקן ובעלת אתר האינטרנט כלכלה לכל.
אני בוגרת דוקטורט בכלכלה פוליטית וממשל מאוניברסיטת הרווארד, ובעלת תואר שני בכלכלה ותואר ראשון בכלכלה ואנגלית מאוניברסיטת תל אביב.
בשנים האחרונות אני "מתרגמת" את הידע הכלכלי העשיר הטמון במחקרים אקדמים מובילים לקהל הרחב בסדנאות ובהרצאות.
מפגש #1
יום שני 14.10.2024 בשעה 19:00-20:30 בזום
אף פעם לא לימדו אותנו שום דבר שקשור בכסף. לא במערכת החינוך, לא באקדמיה, ולא בצבא. לא הסבירו לנו איך לקבל החלטות על כסף, לא הסבירו לנו איך לנהל כסף על פני זמן באמצעות הלוואות, חסכונות והשקעות, ולכן התחושה של רובנו היא שפועלים עם כסף בלי שיטה, והתוצאה היא שרבים ממשקי הבית לא מנהלים את הכסף באופן הטוב ביותר.
בשיעור הזה אסקור את הידוע לנו על שוק העבודה העתידי ואפשרויות הפרנסה, וכנגזר מזה, כיצד לקבל החלטות נכונות על ניהול כספנו על פני זמן. אתן כלי לניהול מידע על הכסף שלנו – תזרים המזומנים המשפחתי, ואסביר כיצד להשתמש בו כדי לקבל החלטות כלכליות.
בשיעור הזה נכיר את המושג הכי חשוב בנושא ניהול כסף על פני זמן, הלא הוא הריבית, והריבית דריבית, ונבין את השפעתה על חסכונות והלוואות.
מפגש #2
יום שני 21.10.2024 בשעה 19:00-20:30 בזום
כדי לנהל את כספנו על פני זמן עומדות לרשותנו מספר אפשרויות. אנחנו יכולים לחסוך את כספנו, להשקיע אותו, ואף להשתמש בהלוואות כדי להגדיל את האפשרויות שלנו לשימוש בכסף.
בשיעור הזה אני אלמד את המידע הבסיסי והחשוב ביותר על שוק ההון, כלומר הבורסה. מדוע חשוב שנכיר את שוק ההון? פשוט כי כל המכשירים הפיננסיים – קרנות הפנסיה, קופות הגמל, קופות הגמל להשקעה, פוליסות החיסכון שכולנו משתמשים בהם משתמשים בכלים משוק ההון.
מה זה בכלל שוק ההון? איך חברות מגייסות כספים ולמה? נלמד על סוגי הגיוס השונים – דרך מכירת בעלות, כלומר מניות, או גיוס הלוואות, כלומר אגרות חוב. מה הקשר בין הפעילות של החברות בבורסה למכשירים הפיננסים שכולנו משתמשים בהם?
מה עלינו לדעת בבחירת מכשירים פיננסים המשתמשים בכלים משוק ההון? נדבר על דמי ניהול, מיסוי, נזילות, סיכון. נדבר על כיצד משווים את הכלים הפיננסים.
מפגש #3
יום שני 28.10.2024 בשעה 19:00-20:30 בזום
איך מבצעים מסחר באתרי הבנקים השונים, מה ההבדל בין אתרי הבנק לאתרי חשבון ההשקעות, וגם הטיות פסיכולוגיות בהשקעות
במפגש זה נכנס לפרקטיקה של קנייה ומכירה של מניות בשוק ההון. נראה כיצד נראה אתר הבנק, איזה מושגים עלינו להכיר, ומה קורה כאשר קונים מניות. בנוסף נדבר על הטיות פסיכולוגיות שנמצא במחקרים רבים שהם מפריעות לאנשים לקבל החלטות רציונליות. כיצד להיות מודעים להן וכיצד אפשר להזהר מפניהן.
מפגש #4
יום שני 4.11.2024 בשעה 19:00-20:30 בזום
מהם סוגי החיסכון הפנסיוני? מהי קרן הפנסיה? מהי קופת גמל? מהו ביטוח מנהלים? מה ההבדלים בין הכלים הללו? מה חשוב לדעת לגבי אופן פעולתם?
מה ההבדל בין סוגי היועצים הפנסיונים השונים – משווק פנסיוני, סוכן פנסיוני, יועץ פנסיוני עצמאי?
לאחר שנלמד את כל המושגים נדבר על תלוש השכר וכיצד כל המושגים שלמדנו משתקפים בו.
הרשמו לקבל מגוון טיפים, מדריכים וחומרים בנושאי כלכלה